Als ik mag kiezen wie ik mag zijn dan kies ik mezelf!

8 jaar was ik. Ik stond achterin de klas en mijn leraar noemt mij Dikkie Dik. Ik werd al gepest door wat kinderen in de klas. Er waren dagen bij dat ik niet naar school wilde maar omdat ik niks liever doe en deed dan leren, wilde ik toch ook wél. Maar nu schold een leraar mij uit. Misschien was het als grapje bedoeld maar voor mij was even de grond onder mijn voeten weg. Daar waar ik in ieder geval altijd op kon vertrouwen, de volwassene, sloot zich in mijn ogen even aan bij de kinderen. Ik voelde mij klein en alleen. Dit is een van de keren dat ik meemaakte dat een leraar of lerares mij publiekelijk voor de klas voor schut zette. Dat zij partij kozen voor de andere kinderen. Want zo ervoer ik dat.

Ondanks alles ben ik in mijzelf blijven geloven

Nu ik 33 jaar later terug kijk heb ik heb me gelukkig in al die jaren nooit écht tegen laten houden in wat ik wilde en kon eigenlijk meer dan dat zij dachten. Logisch eigenlijk want je iq schijnt lager te zijn onder invloed van stress en geloof me die was er! Nu ben ik 42 en leer nog steeds. Ik groei nog steeds. Ik ben leuk, grappig, enthousiast, zelfverzekerd….. Nou ja meestal dan ;-).

Degene die mijn aandacht, respect en liefde het hardst nodig had, was ik zelf!

Hoewel ik altijd mijn eigen weg gevolgd heb, zat er in het begin wel een behoorlijke handrem op. Ik was bang dat mensen me stom, dom, lelijk, enzovoort vonden. Ik merkte echter dat wanneer ik zoveel mogelijk mezelf was en ik dus vooral rekening met mezelf ging houden, mensen mij toch nog steeds of eigenlijk zelfs meer, waardeerden. Zo kwam langzaam die handrem los. Nu rijd ik bijna altijd zonder handrem en doe ik wat ik wil. Ik ben therapeut en begeleid mensen die eigenlijk net als ik (vroeger) op een of meerdere vlakken een handrem hebben. Ik heb in eigen beheer twee eigen boeken uitgegeven en dat is cool. Ik ben zo trots op mezelf!

Wat zou er voor jou veranderen wanneer jij op de eerste plaats zou komen?

Wanneer je net als ik gevoelig bent voor het welzijn van anderen dan lijkt het of eerst de ander gelukkig mag zijn voordat jij dat mag. Niets is minder waar.

Wanneer je voor jezelf durft te kiezen en je jezelf onder ogen durft te komen dan gaan dingen weer stromen. Je krijgt weer energie en je doet (weer) die dingen die jij leuk vindt. En wanneer jij weer energiek en blij bent dan is het toch ook veel leuker voor jou en je omgeving?!

De wereld maar vooral JIJ zit op jou te wachten!

Jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van anderen maar voor dat van jezelf. Jij verdient het om jezelf te zijn.

Mag ik je begeleiden naar de persoon die je in essentie al was?

Ik ga op zoek naar wat het beste bij jou past. Dus niet volgens mijn normen, waarden en overtuigingen zoeken naar wie jij bent maar ik blijf bij jou en wat bij jou past. Ik ben er niet om te oordelen maar ik neem je bij je hand en laat je de wereld zien zoals ik de heb gezien en jij mag daarvan meenemen wat jij wilt. Ik leer je hoe jij de beste vriend(in) van jezelf wordt. Hoe jij jezelf verder bij de hand kunt nemen om het leven te ervaren en die dingen te doen en te ontwikkelen waar jij blij van wordt.

Door Miriam had ik snel inzicht in de problematiek en legt verbanden waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben. Ze is vakbekwaam en zorgt dat je je veilig en gesteund voelt en op je gemak. Lekker aards. Ze dringt snel door tot de kern van de zaak.

  Vrouw, 52 jaar

Psychosociaal therapeut

De opleidingen en bijscholingen die ik heb gevolgd om te kunnen doen wat ik doe:

Opleidingen:

Beroepsopleiding NLP- en Hypnotherapeut bij de ANZN te Eindhoven

EMDR bij de BIVT te Beverwijk

Systemisch werken bij Phoenix Opleidingen te Utrecht

Kindertolk® bij Trainingsbureau Zienderogen Beter te Leeuwarden

PSBK bij de NVTH te Eindhoven

Bijscholingen:

Rouwverweking – Therapeutische brieven schrijven bij de NBVH te Tiel

De kracht van inspiratie bij Schouten & Nelissen te Zaltbommel

Opstellingen in de praktijk bij TranceArt opleidingen te Den Haag

EMDR 1 bij de NVTH te Eindhoven

Stromend door de overgang voor professionals bij Vrouwenpoli Boxmeer