Heel erg vervelend vind ik dat. Je hebt ergens last van en dan krijg je het advies om het los te laten!! Hoe kun je nu iets loslaten waar je dus blijkbaar heel erg mee bezig bent? Gelukkig zijn er manieren die je hierbij helpen maar het advies ‘Je moet het gewoon loslaten’ is er daar geen van.

  1. Ten eerste is het belangrijk dat je jezelf toestemming geeft dat je ergens last van MAG hebben. Dus dat wat je bezighoudt, lastig vind, kwijt wilt, dat MAG vervelend voelen. Accepteer dat hetgeen wat je wilt loslaten je een vervelend gevoel bezorgd.
  1. Ga voor jezelf na of je invloed hebt op dat wat je wilt loslaten. Of voel je je alleen betrokken maar kun je niks aan de situatie veranderen? Kortom: Kan je er iets aan veranderen of heb je daar geen enkele invloed op? Wanneer je er geen invloed op hebt leg het dan steeds als het ware weer naast je neer. Accepteer je gevoel erbij en weet dat het niet aan jou is om het op te lossen. Wanneer je er wel invloed op hebt> Doe wat er nodig is.
  1. Schrijf op wat je bezig houdt. Beschrijf hoe je je voelt, waar je nog boos over bent of verdrietig. Waar je misschien bang voor bent. Schrijf alles op wat je kwijt wil over het onderwerp. Lees het daarna nog eens hardop door. Verbrand daarna het briefje. Herhaal deze oefening zo vaak als jij dat wilt.
  1. Schrijf op wat je graag zou willen. Hoe zou dat eruit zien? Wat zou je dan doen? Hoe zou je je dan voelen? Lees ook dit hardop voor. Zoek voor wat je hebt opgeschreven een symbool (quote, foto, liedje enzovoort) wat je steeds weer kunt bekijken of beluisteren. Zo richt je de focus op wat je zou willen in plaats van dat wat je los wilt laten. Dit helpt je om je aandacht positief richting te geven.
  1. Ga met jezelf om zoals je met en beste vriend(in) zou omgaan. Vaak veroordelen we onszelf of ons gevoel en zijn onze gedachten eerder negatief dan positief. We vinden ook dat het wel een keer klaar moet zijn of dat we ons niet aan moeten stellen. Dit terwijl we vaak naar een vriend(in) veel meer begrip hebben. Wees lief voor jezelf. En als dat wat je moet loslaten heel belangrijk voor je was dan kost het ook gewoon tijd en emoties om dat te kunnen doen. Daar is niks vreemds aan.

 

In de Reis naar jezelf wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met je gevoel en het loslaten van gevoelens, gedachten en emoties. Wil je hier meer over weten klik dan hier.

Wil je eerst kennis maken met mij of met mijn manier van werken dan kun je je ook inschrijven voor het gratis weekprogramma ‘Uitstapje naar jezelf’. Klik hier om je in te schrijven.