Heerlijk die storm, een mooi moment om dingen los te laten.

Gisteren ben ik zelf naar een therapeute geweest om even bij mezelf nog wat oude dingen op te ruimen. Het was erg fijn en ik heb mijn onzeker meisje weer eens aan mogen kijken maar ook weer vast mogen houden en ik heb haar nu zelf echt kunnen helpen zodat zij zichzelf weer wat sterker is gaan voelen. En als zij zich sterker voelt dan voel ik dat natuurlijk ook. En dat is loslaten. Wanneer je iets wilt loslaten dan moet je het eerst vastpakken.

Vaak willen we een gevoel waar we last van hebben gewoon weghebben. Hierbij gaan we voorbij aan het feit dat we onszelf de ervaring niet gunnen. Want hoe vervelend een ervaring ook is we kunnen er wel iets van leren. Soms zijn de lessen echter zo groot dat we er heel lang over doen om hem helemaal te kunnen ervaren. Dus soms gaat dat in stukjes. Wanneer we geen gevoel meer ervaren bij die gebeurtenis(sen) dan weet je dat je je lessen hebt geleerd en het hebt losgelaten.

Er is dan ook geen exacte weg naar deze verwerking. Allerlei andere ervaringen, ontmoetingen, therapie, coaching maar vooral ook het leven zelf dragen hier aan bij. Het einddoel? Rust ervaren bij jezelf. De weg er naar toe kan echter heel veel mooie lieve en fijne dingen met zich mee brengen die ondanks het af en toe ervaren van de pijn toch ook heel erg mooi kan zijn. Dus al ben je er nog niet het is mooi om op weg te zijn.